"Το γνήσιον" ~ Mέτσοβο
  • No products in the cart.
Image thumbnail

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Αμπέλια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές της Πίνδου

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Αμπελώνες με έντονη κλίση, σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές των βουνών, αντιμέτωποι με αγριογούρουνα, αρκούδες και ακραίες καιρικές συνθήκες και άνθρωποι που εργάζονται με επιμονή για να πάρουν τον καλύτερο καρπό. Αυτός είναι ο τόπος που καλλιεργούμε τ’ αμπέλια μας.

giniets-1024x480-1

Ο Αμπελώνας

Οι αμπελώνες στο Γινιέτς είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας, σε υψόμετρο από 950 ως 1050 μέτρα. Βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου , εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν.

Στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir και Traminer. Βλάχικο, Syrah καθώς και λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες τις περιοχής όπως η Γκουντάμπα και η Πυκνoάσσα.

Το οινοποιείο

Το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ αποτελεί ένα κτήριο εξαιρετικής αισθητικής. Εξωτερικά είναι εναρμονισμένο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Μετσόβου, ενώ οι εσωτερικοί χώροι παραγωγής χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα. Πλάι στο οινοποιείο βρίσκεται και το ομώνυμο ξενοδοχείο προσφέροντας μία ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία.

winery-1128x480-1
snow-1024x480-2

Το Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι γραφικό βλαχοχώρι, στην οροσειρά της Πίνδου, που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα. Τόπος πλούσιας φυσικής ομορφιάς, με δάση, ποτάμια και με σπάνια πανίδα και χλωρίδα, το Μέτσοβο διακρίνεται για τη σημαντική ιστορία του, την πλούσια γαστρονομική του ταυτότητα και την πολιτιστική του ταυτότητα που αποτυπώνεται στις δράσεις της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ και του Λαογραφικού Μουσείου Μετσόβου.